Nieuws

Voor het laatste nieuws kijk op anthuriuminfo.com


Wilt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief met de laatste aanbiedingen en acties, stuur dan een mailtje naar verkoop@feterisplants.nl

Feteris Plants kiest voor Floricultura rassen

Anthuriumkwekerij Feteris Plants uit Hedel kiest voor rassen van Floricultura. Na een aantal testorders heeft eigenaar Martin Feteris besloten om uitgangsmateriaal van Floricultura op grotere schaal in te zetten als aanvulling op zijn bestaande assortiment. Daarbij is Feteris Plants op zoek naar rassen die zorgen voor een complete range en aantrekkelijk zijn voor de markt.

Must have voor de markt
"We zijn begonnen met het ras Koro, daarna zijn we met Kardia verdergegaan," vertelt Martin. "Dit ras is een sterke groeier, heeft een volle bladstructuur, grote bloemen en geeft ons als bedrijf een mooie kwaliteitsplant. Het is ook een must have voor de markt met zijn prachtige fel rode bloemen en lange doorbloei tijd. Daarnaast hebben we ook de Alma en de Delicia in ons assortiment."

Langdurige samenwerking
Floricultura en Feteris Plants hebben zich uitgesproken voor een langdurige samenwerking. "Martin Feteris was een van de eerste kwekers die inzag wat de mogelijkheden van het anthuriumras Kardia was", geeft Niels Kuiper, accountmanager van Floricultura aan. "Het ras kenmerkt zich door zijn grote en weelderige helder rode bloemen en is bij uitstek geschikt voor de grotere potmaat."

Lees het artikel op bpnieuws.nl


Duurzaam

Recent zijn er luchtontvochtigers geplaatst voor extra energiebesparing.


Langstbloeiende kamerplant en luchtzuiverd

Bijzondere eigenschappen van de potanthurium; langstbloeiende kamerplant en luchtzuiverd!


Koudetolerant

Potanthurium steeds meer koudetolerant!


DUURZAAM

Het dak van de loods vol met zonnepanelen!


DUURZAAM

Planten ook leverbaar in meermalig fust.


Certificaten via Certifeye

Alle certificaten te volgen via Certifeye – MPS A+ / MPS GAP / MPS SQ / MPS GRASP


Feteris Plants heeft extra certificering MPS-SQ (Socially Qualified) behaald!

Alle planten worden onder goede arbeidsomstandigheden geteeld.


"Anthuriumteler halveert energieverbruik dankzij vochtdoorlatend scherm"

Lees het hele bericht op https://hortinext.nl/anthuriumteler-halveert-energieverbruik-dankzij-vochtdoorlatend-scherm/


Uniform MPS-vignet en platform geven consument inzicht in duurzaamheid van de sierteelt

Het nieuwe uniforme MPS-vignet is op 23 augustus, tijdens de 35e editie van het Plantarium, de vakbeurs voor de boomkwekerij, geïntroduceerd. Lees verder



Feteris Plants scoort MPS A+

Vanaf 31 augustus 2015 is er een nieuwe toplaag in het MPS, Feteris Plants scoort hierbij MPS A+. Het doel van deze nieuwe koplopersgroep is dat zij nog betere duurzaamheidsprestaties kunnen tonen in gewasbescherming, meststoffen en energie.



MPS-GAP gekwalificeerd

Feteris Plants heeft altijd MPS-A gehad en is nu ook MPS-GAP gekwalificeerd (maart 2015). Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen staat bij ons voorop, wij leveren Potanthuriums van hoogwaardige topkwaliteit met duurzaam en innovatief ondernemen.




AALTJESVRIJ (is nog steeds geldig)

Wij zijn Nematoden Radopholus similis vrij (aaltjesvrij). Dit wordt 2x per jaar gekeurd. Dit certificaat is voor de export naar diverse landen. (Februari 2011).



Anthurium bureauplant van het jaar

De anthurium is door deskundigen van Fytagoras Plant Science, Het Nationaal Gezondheidsinstituut en PPO/WUR gekozen tot bureauplant van het jaar. De jury koos anthurium uit drie luchtzuiverende planten. Anthurium is de opvolger van de areca, die vorig jaar bureauplant van het jaar was.

» Vakblad voor de bloemisterij 33 (2010)


Feteris Plants

Kijk ook eens op onze pagina Links