Feteris Plants
Feteris Plants

Consument

De Potanthurium heeft een grote ontwikkeling ondergaan, oa. in houdbaarheid, opbouw en potmaat. De Potanthurium past bij elk interieur, van modern tot klassiek, van zakelijk tot privé. Wij telen hoofdzakelijk de mooie rode kleur, deze kleur blijft nummer 1! De rode bloemen passen goed boven de glanzende groene bladeren.

Het is een leuk cadeau om te krijgen, sfeervol in huis!

Verzorgingstips Anthurium

 • Anthurium
  De geslachtsnaam Anthurium is afgeleid van de Griekse woorden 'Anthos' en 'Oura' wat betekent 'bloei' respectievelijk 'staart'. De naam Anthurium, vrij vertaald 'bloeistaart', is toepasselijk voor deze plant met zijn kolfvormige bloeiwijze.
 • Temperatuur
  Een anthuriumplant is een subtropische plant, temperaturen onder de 15°C en boven de 30°C dienen vermeden te worden. De Anthurium voelt zich het prettigst bij 16-25°C. Onze rassen zijn koudetolerant.
 • Standplaats
  Een anthuriumplant groeit van nature op schaduwrijke plaatsen. De anthurium heeft een lichte plek nodig, maar mag niet in direct zonlicht staan. Als de plant op een te donkere plek staat, zal de plant minder bloemen geven. Verder houdt Anthurium niet van tocht en plaats de plant niet direct bij de centrale verwarming.
 • Water
  Een anthuriumplant kunt u het beste gelijkmatig en met regelmaat water te geven. Eén tot twee keer per week wat lauw water, de hoeveelheid water die de plant nodig heeft, is afhankelijk van de kamertemperatuur. U kunt goed aan de plant zien of hij water nodig heeft. De potkluit moet niet helemaal droog zijn, maar vochtig blijven (bruin gekleurd). Als de plant te nat staat, is de grond zwart. De ideale temperatuur van het water is kamertemperatuur. Anthurium is een tropische plant en vindt het prettig om af en toe gesproeid te worden.
 • Oude bladeren en bloemen
  Anthurium geeft nieuwe bloemen en bladeren, de oude bladeren en bloemen verkleuren na verloop van tijd. Gele bladeren en verdorde bloemen kunt u eenvoudig verwijderen. Als de plant een glimmende bladkleur heeft en nieuwe bloemen produceert, kunt u ervan uitgaan dat de plant in gunstige omstandigheden verkeert. De verzorging bepaalt de levensduur en de sierwaarde van de plant. U zult lang plezier beleven aan een Anthurium plant, de bloemen zijn namelijk zeer lang houdbaar. Wij wensen u veel plezier met de prachtige Anthurium!

  Tip: Verwijder uitgebloeide bloemen om plaats te maken voor nieuwe bloemen.

  Moet de plant worden verpot?
  Over het algemeen is dat niet nodig, indien de plant op tijd water en mest krijgt toegediend. De potgrond moet vrij luchtig zijn voor een goed wortelgestel.

Historie van de Anthurium

De Anthurium behoort tot de familie van de Araceae, ofwel de aronskelkachtigen. Er zijn meer dan 500 soorten bekend uit de tropische regenwouden van Midden- en Zuid-Amerika. De Oostenrijkse arts en botanicus Dr. Karl van Scherzer vond in 1857 de eerste soort: Anthurium scherzerianum. De tweede soort werd tijdens een expeditie in 1876 in het Andes- gebergte in Colombia en Ecuador ontdekt door Eduard Francois Andre, een Franse tuinarchitect, auteur en redacteur van diverse bouwbladen en werd Anthurium andreanum genoemd. De naam Anthurium stamt uit het Grieks. Anthos betekent "bloei" en oura "staart". Deze benaming dankt zij aan haar bloeiwijze die bestaat uit een schutblad en een kolf. De kolf wordt met een staart vergeleken.

Wetenschappelijkenaam: Anthuriumandreanum
Familienaam: Araceae
Standplaats: half schaduwrijk, geen direct zonlicht